У Херсоні відбудеться виставка хорватських фотографів

6 лет назад 0

20 липня 2018 року о 12:20 вперше у Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка буде відкрита виставка «Спалах різноманітності» двох хорватських авторів – Маріо Ромулича та Дражена Стойчича. Виставку презентує Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні пан Томіслав Відошевіч. Про це повідомляється на сторінці музею у соцмережах.

На виставці буде показано 40 художніх фотографій з пейзажами та міськими видами Хорватії. Маріо Ромулич та Дражен Стойчич – відомі фотографи з м. Осієк в Хорватії. Їх співпраця розпочалася трохи більше семи років тому. Ромулич є багаторічним співробітником численних міжнародних газет і телебачення. Свій досвід він отримав в багатьох країнах світу. Контакт Стойчича з фотографією з самого початку був пов'язаний з цифровими камерами.

У своїй роботі Ромулич та Стойчич використовують новітнє цифрове професійне фотообладнання «Canon»: 6 камер і більше 30 об’єктивів, професійне студійне та нестудійне світло відомих виробників.

Розповідаючи про створення 40 робіт своєї виставки «Спалах різноманітності» автори зазначили, що «Хорватія за площею є лише трохи більшою за Нідерланди, Данію, Словаччину чи Коста-Ріку, але менша за полярний архіпелаг Шпіцберген, який належить Норвегії. Вона трохи більша за Естонію, але менша за дві інші країни Балтії — Литву і Латвію. Проте, її 56,500 квадратних кілометрів мають настільки різноманітний ландшафт, подібної концентрації якого немає ніде більше. Фотографії цієї виставки, можливо, кращий спосіб, щоб підготувати відвідувачів до такого спалаху різноманіття».