У Херсоні відбувся всеукраїнський турнір з футболу спеціальної оліміпіади

3 года назад 0

У Херсоні відбувся всеукраїнський турнір з футболу спеціальної оліміпіади. Участь у ньому взяли 11 команд з 8 областей. Переможці представлятимуть країну на всесвітніх змаганнях.

До Херсона приїхали футболісти та футболістки з Донецької, Волинської, Київської, Черкаської, Житомирської, Вінницької, Миколаївської областей, — говорить тренер Анатолій Ковтун.

"У нас команда дівчат і хлопців. Ми приїхали перемагати. Ми тренувались. До цього ми в 2019 році стали Чемпіонами світу з футболу на Всесвітній Спеціальній Олімпіаді. Наші дівчата виступали за збірну України і перемогли".

Впевнена у своїй перемозі і команда Київської області. Кажуть, в них є своя стратегія. Тренер з Київської області Євген Стрельников говорить, що в них майже всі — нові гравці. Три роки назад команда посіла друге місце.

Змагання Спеціальної Олімпіади України проводяться з 1994 року, — розповідає виконавчий директор Андрій Підварко.

"Головна мета турніру — це реабілітація спортсменів з інвалідністю, деякі мають розумові відхилення. Вони тренуються протягом року і їм важливо реалізувати себе, показати свої вміння не лише для себе, а й для громадськості", — говорить Андрій Підварко.

Як розповів виконавчий директор, сьогодні спортсмени грають у футбол 7Х7 – це різновид футболу Спеціальної Олімпіади, який адаптований для потреб людей з інвалідністю.

Тренерка з Херсонської області Єлизавета Денисова розповіла, що всі учасники налаштовані перемогти.