У Верхньому Рогачику поліцейські вилучили у місцевого жителя холодну зброю

6 лет назад 0

В ході відпрацювання «Зброя» працівники поліції Верхньорогачицького району виявили у місцевого жителя штик-ніж. За носіння холодної зброї 40-річному чоловіку може загрожувати позбавлення волі на строк до трьох років. Працівники Верхньорогачицького відділення поліції відпрацьовували територію обслуговування. На одній із вулиць районного центру екіпаж групи реагування патрульної поліції помітив автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Поліцейські зупинили автівку для перевірки. За кермом знаходився 40-річний місцевий житель. Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння.

При проведенні поверхневого огляду правопорушника дільничний офіцер поліції виявив за поясом його брюк штик-ніж часів Другої світової війни.

Як розповів начальник Верхньорогачицького відділення поліції Сергій Балута, чоловік раніше в поле зору поліції не потрапляв. Зі слів правопорушника, холодну зброю він знайшов кілька днів тому в лісосмузі та носив із собою для самооборони.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучений предмет направлений на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області