За чисту екологію Херсонщини бізнес сплатив 18 мільйонів гривень

4 года назад 0

Як повідомили спеціалісти управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі протягом 2019 року суб’єкти господарювання Херсонщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 18 млн грн. екологічного податку.

Згідно розподілу бюджетних коштів місцеві бюджети Херсонщини отримали майже половину або 8,6 млн грн. екологічних платежів, до державного бюджету надійшло 9,4 млн грн. надходжень. Темпи росту екологічних платежів на 12% перевищують показники минулого року, у гривневому еквіваленті збільшення надходжень на охорону довкілля складає 1,8 млн гривень.

Станом на 1 січня 2020 року на Херсонщині платниками екологічного податку зареєстровано 1894 суб’єкта господарювання — юридичних та фізичних осіб. Їхній статус, визначений статтею 240 Податкового кодексу України, згідно якого платниками екологічного податку є суб'єкти господарювання, юридичні особи, які не провадять господарську (підприємницьку) діяльність.

Також екологічний податок сплачують бюджетні установи, громадські та інші підприємства, організації, постійні представництва нерезидентів, під час діяльності яких на території України здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; у водні об'єкти; утворюються радіоактивні відходи; а також тимчасово зберігаються радіоактивні відходи їх виробниками понад установлений в ліцензії строк.