За розбійний напад на жінку житель Нової Каховки засуджений на 4 роки позбавлення волі

6 лет назад 0

Злочин стався у листопаді минулого року в місті Нова Каховка. Ввечері жінка поверталася додому, коли помітила, що слідом за нею йде невідомий чоловік. Він переслідував її кілька хвилин, після чого підбіг та став виривати сумочку. Жінка кликала на допомогу і чинила опір, після чого зловмисник став погрожувати їй ножем. Відібравши сумку, невідомий втік. Жінка втратила майже 3 тисячі гривень та мобільний телефон. Суму збитків вона оцінила в понад 5 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники Новокаховського відділу поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів, встановили особу підозрюваного та затримали його.

Зловмисником виявився 24-річний житель Горностаївського району, наркозалежний та раніше судимий за крадіжки і наркозлочини. Він пояснив, що гроші потерпілої витратив, а її мобільний телефон обміняв на більш дешевий в Херсоні на території автостанції.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.187 Кримінального кодексу України "Розбій". Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованому йому злочині та призначене покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі.