Наш край: «Велика приватизація» ризикує перетворитися на «велике розкрадання»

3 года назад 0

Приватизація держпідприємств в умовах локдауну – це розпродаж за безцінь власності українців. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак та наголосив, що «Велика приватизація» від влади не має перетворитись на «Велике розкрадання».
За його словами, влаштувавши розпродаж державних підприємств в умовах загострення коронакризи, уряд завдасть шкоди українській економіці.
«Очевидно, що за таких умов державне майно може бути розпродане за безцінь «своїм людям». Велика ймовірність, що державні об’єкти продадуть за заниженою вартістю та за попередніми домовленостями, що завдасть непоправної шкоди українській економіці», – переконаний Олександр Мазурчак.
Політик переконаний, що розблоковувати Велику приватизацію не можна.
«Торік, ще на початку карантину Фонд держмайна обґрунтовано запропонував призупинити приватизацію, на період поки не стабілізується ситуація на світових фінансових ринках. Зараз урядовці говорять протилежні речі. Потрібно зупинити приватизацію до завершення коронокризи. Інакше «Велика приватизація» від влади перетвориться на «Велике розкрадання», – сказав він.
Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №4543 щодо розблокування аукціонів великої приватизації, яку торік зупинили через пандемію коронавірусу.
НАШ КРАЙ