Прайд Володимира Шадріна або обласний депутат збирається «реформувати» ще й міський спорт

7 лет назад 0

10 квітня 2017 року відбудеться конкурс на заміщення посади начальника Управління молоді та спорту Херсонської міської ради. Претендентів двоє – Ігор Гарагуля та Володимир Шадрін. Обидві кандидатури суперечливі, але кандидатура Шадріна якщо не вбиває наповал усіх міських спортивних функціонерів, то принаймні дивує і злить. Мало того, що Володимир Михайлович, м’яко кажучи, не дуже відповідає вимогам до кандидата (відсутність відповідної освіти та досвіду роботи у даній сфері, зокрема на керівних посадах тощо), має місце також конфлікт інтересів, причому не один: наприклад, наявність приватного інтересу у призначенні пана Шадріна начальником управління у Валентина Суха, депутата від «Самопомочі» в міській раді (наразі – позафракційний), який неодноразово був помічений в голосуваннях із конфліктами інтересів. Крайній випадок – голосування за виділення коштів організації «однопартійця» Шадріна ГО "Асоціація багатодітних і малозабезпечених сімей "Прайд" (50 тис. грн.). Програма ж передбачає 150 тис. грн., які, скоріш за все, також будуть виділені. Дана організація зареєстрована 18 березня 2010 року і одним із засновників і кінцевим бенефіціарним власником є Шадрін В.М. І це не єдиний випадок. Коли «несподівано» 30.01.2017 року Головою Правління «Прайду» після майже семи років очолювання Шадріним став Сергій Головченко, кум депутата міської ради Ігоря Токарева – до речі «однопартієць» Шадріна, стало зрозуміло, що робиться це не з благочинних намірів. Виявилось, що навіть занадто: організацію одразу ж включили до Міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 рік, поклавши контроль на тоді ще керівника «профільної» депутатської комісії в міськраді… Суха В.В,
«Я гадав, що король може робити все, що захоче….» (с)

Слова з популярного мультфільму «Король Лев» якомога краще демонструють драматичність ситуації, яка наразі розгорілась в Херсоні.
В місті є відома циркова студія «Jin Roh» (http://jin-roh.com.ua/) — одна з найбільших в Україні та, за суттю, унікальна у своєму роді. Але ця відома студія, яка прославляє Херсон далеко за його межами, наразі навіть не має залу для тренувань та виступів! Численні звернення не допомогли, а до справи з пошуку приміщення підключилась навіть начальниця обласного управління культури Світлана Думинська. Одним із небагатьох приміщень, яке повністю задовольняє потреби колективу, є Обласний палац Молоді (колишній ДКТ – дім культури текстильників): він має високі стелі, що необхідно для акробатичних номерів, та іншу відповідну інфраструктуру. Однак, око на будівлю вже давно поклав Володимир Шадрін, поведінка якого нагадує не стільки благородного Короля Лева, скільки Шер-Хана з «Мауглі». В результаті, розгорілась справжня війна між депутатом облради Шадріним та колективом «Jin Roh», який наразі тренується, де вийде. «Усе, на що падають промені сонця, — це наше королівство», — мабуть подумав Володимир Михайлович. Тільки в тому ж мультфільмі про Короля Лева є чудовий діалог між мавпами, який більше нагадує поведінку депутата:

— Дядечку Скар, а коли я стану королем, ким будеш ти?
— Дядечком мавпи.

Здавалося б, навіщо Шадріну, який намагається очолити міське управління спорту, обласний заклад? Так усе логічно: «все для Сімби», як сказав би герой відомого мультфільму. Тренувати в закладі збирається… син Володимира Шадріна, який наразі є студентом і поки не може бути тренером, але дуже хоче. Чому б не допомогти синові, який має світлу мету? Турботливий татусь вже і спортивні мати розклав, хоча жодних підстав для цього не має, але у прайдах так заведено – вони мітять територію. Інколи в цьому залі в ДКТ збиралися пенсіонери, інші гуртки, але тепер їм туди – зась, бо обласному депутату дуже до вподоби це приміщення. І з керівництвом ДКТ у Шадріна повне порозуміння, бо один прикриває іншого за те, що обласний депутат підтримує «вічного» та зручного при усіх владах директора Яценка. Приміщення на Перекопській( ФСТ Динамо), яким також «володіє» на незрозумілих підставах Шадрін, не підходить ні депутату ні його нащадку, бо з’явився новий «спортивний» інтерес – приміщення у ДКТ Тільки насправді Сімбою в Херсоні виявився як раз колектив «Jin Roh». Щоправда, татка-короля у них немає

— Давай, Тімоне, вам доведеться якось їх відволікти.

— Так що ж мені начепити спідницю і плясати хулу?!

Моментом відволікання став конкурс на посаду начальника міського управління молоді та спорту. До нього прикута чимала увага через кілька явних конфліктів інтересів. А між тим, із іншого краю розгорілась війна за приміщення, в якій «Jin Roh» поки є жертвою, а разом із ними – і безліч поціновувачів неймовірного естрадно-циркового мистецтва. Але ж на кону інтереси тих, хто має владу, а владі наразі точно не до культури: крайні конкурси на заміщення вакантних посад начальників обласних закладів культури це продемонстрували. До речі, Володимир Шадрін увійшов до складу всіх комісій. А взагалі-то пан Шадрін позиціонує себе як дуже принципову людину. Але треба судити по «дєлах» його, виходячи з яких можна зробити висновок, що принциповість обласний депутат проявляє лише у відстоюванні власних інтересів, ну і, звичайно, свого Прайду.