Рада узаконила платні дороги в Україні

6 лет назад 0

За відповідний законопроект №6766 за основу і в цілому проголосували 233 народних депутата.

Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

У документі говориться, що рішення про проведення концесійного конкурсу приймає уряд України. У рішенні, зокрема, зазначаються технічні параметри автодороги, базові фінансові показники надання її в концесію, граничний термін, на який надається концесія, граничний розмір компенсацій концесіонеру, маршрут альтернативного безкоштовного проїзду.

Крім того, Кабмін визначає максимальний розмір плати за разовий проїзд автодорогами, побудованими на умовах концесії, умови, за яких здійснюються компенсації концесіонеру.

Відзначається, що автомобільні дороги (їх ділянки) відносять до розряду платних лише за умови їх суттєвого удосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безкоштовними автомобільними дорогами, довжина автомобільних доріг, які забезпечують альтернативний безкоштовний проїзд транспортних засобів, не повинна перевищувати більш ніж в два рази довжину платної автодороги.