Скільки коштує зареєструвати партію

6 лет назад 0

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на сьогодні Міністерством юстиції зареєстровано 353 політичні партії.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

«Реєстрацією політичних партій займається Мін'юст. Якщо ми отримали весь необхідний пакет документів, які відповідають вимогам Конституції та законів України, статуту політичної партії, у тому числі необхідну кількість підписів громадян, які підтримали рішення про її створення, то реєструємо політичну партію. На сьогодні їх зареєстровано 353», — зазначила Сукманова.

Заступник міністра наголосила, що закон передбачає проведення державної реєстрації за заявницьким принципом та покладає саме на заявника відповідальність за внесення до установчих чи інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей.

За державну реєстрацію партії, додала заступник міністра юстиції, справляється адміністративний збір у розмірі 140 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який на сьогодні становить близько 240 тисяч гривень.