У Мінфіні розповіли про нові махінації з субсидіями

5 лет назад 0

У Мінфіні запевняють, що не втручаються в особисте життя українців.

Близько 68 тисяч українців отримують житлово-комунальні субсидії за кількома адресами. Про це передає сайт znaj.ua, посилаючись на заяву заступника міністра фінансів Юрія Гелетія.

 «Перевірки отримувачів житлово-комунальних субсидій протягом січня-вересня 2018 року показали, що понад 68 тис. осіб отримують кілька субсидій за різними адресами. Або інший приклад – громадянин купив автомобіль Mercedes-Benz вартістю понад 1,3 млн грн і оформив субсидію на 2 тис. грн» – повідомив Гелетій у вівторок, 20 листопада.

Як з'ясувалося, Міністерство фінансів з початку цього року направило близько 7,5 млн рекомендацій про перевірку достовірності інформації, яку подали отримувачі субсидій, завдяки чому вдалося уникнути неефективного використання 5,9 млрд грн. Також верифікація сприяла поверненню 46,5 млн грн бюджетних коштів.

 «Проводячи верифікацію, Мінфін ніяк не втручається в особисте чи сімейне життя громадян. На сьогодні відомство працює з даними, отриманими до 11 жовтня 2018 року на основі поточних нормативно-правових актів», – пояснює заступник міністра.

«Ми вдячні народним депутатам, які ініціювали зміни до Бюджетного кодексу з урахуванням нещодавнього рішення Конституційного суду. Для комплексного врегулювання питань щодо проведення верифікації Мінфін вже розробив і подав на розгляд Кабінету міністрів проект закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат». Процес верифікації субсидій триває, оскільки він в інтересах як платників податків, так і одержувачів державної допомоги», — зазначив Гелетій.

При цьому в повідомленні зазначається, що Мінфін завершує впровадження автоматизованої інформаційно-аналітичної платформи, яка значно підвищить оперативність, якість та прозорість процесу верифікації.