Українців перевірять на відповідність доходів з витратами

7 лет назад 0

Уряд збирається зобов'язати…

При цьому будуть здійснювати моніторинг витрат, щоб виявляти тих, хто живе у невідповідності до своїх достатків, а значить, приховує від оподаткування частину своїх доходів. Як інформує reolyua.net, про це стало відомо з оприлюдненого пріоритетного плану дій Кабінету міністрів України в 2017 році.

Напевно, у Гройсмана вважають, що тотальний контроль над українцями допоможе наповнити бюджет, адже весь час отримувати кредити для поповнення бюджетних дірок не вийде, і потрібно шукати додаткові джерела доходу. Введення обов'язкового декларування доходів може викликати хвилю обурення в суспільстві, так само, як і можливе підвищення пенсійного віку, і скасування мораторію на продаж землі, і експорт лісу-кругляка.

Нагадаємо, що, у відповідності до угоди з кредиторами, Україна взяла на себе зобов'язання в 2017 році затвердити пенсійну реформу, в якій може міститися пункт про підвищення пенсійного віку, а також скасувати мораторій на вивіз за кордон лісу-кругляка і продаж землі сільськогосподарського призначення. Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українців поставлять перед вибором: виходь на пенсію в 60 років, якщо заробив її, якщо ні — працюй далі.