Українських вчителів іноземних мов перенавчать онлайн

6 лет назад 0

Понад 20 тисяч українських вчителів іноземних мов підготують до викладання у Новій українській школі (НУШ) до кінця літа.

Вчителів, які викладатимуть у перших класах, навчать новим програмам та методикам у рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки та Британської Ради в Україні.

Про це повідомляє сайт Херсонської міської ради.

На сьогоднішній день вже підготовлено 169 тренерів, які навчатимуть понад 17 тисяч вчителів англійської, близько 1,2 тисячі вчителів німецької та 300 вчителів французької.

Заплановано, що вчителі прослухають 80 годин онлайн-курсу та пройдуть очне навчання обсягом у 24 години.

Як розповіла експертка проекту “Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ”, який реалізує Центр Ейдос за підтримки програми U-Lead Вікторія Топол, застосування нових методів та підходів краще сприятиме вивченню іноземної мови та зацікавить кожну дитину.

“Вчителів навчають активним методам роботи з учнями, на противагу відомим з радянських часів «прочитати і перекласти». Також навчання проходять 22 тисячі класних керівників і з огляду на це, підготовка вчителів-предметників є дуже важливою”, — підкреслила Вікторія Топол.

 За її словами учні мають бачити нові методики і на окремих уроках, зокрема іноземної мови.

“Якщо вчитель іноземної мови буде не готовий, дитина відчуватиме дисонанс і гірше сприйматиме ці роки. Іноземна мова за старими методиками може здатись їй нецікавою, що знизить ефективність навчання”, — додала Вікторія Топол.