47 родин у Херсоні отримали ключі від нових квартир

3 года назад 0

У Херсоні 47 родин отримали ключі від квартир в рамках житлових програм Держмолодьжитла. У будівництво двох 9-поверхових корпусів з бюджетів різних рівнів і регіонального управління було інвестовано понад 40,1 млн грн та власні кошти покупців квартир

Власниками нових квартир за програмою регіонального управління Держмолодьжитла стали учасники АТО, переселенці з Криму і Донбасу, багатодітна родина та працівники бюджетних установ.  

Переселенка з Севастополя Світлана Овечкіна вже 5 років з донькою живе у Херсоні і весь цей час орендує квартиру. У чергу на отримання житла жінка встала одразу після переїзду. за держпрограмою за свою квартиру, розказує жінка,  сплатила 50 відсотків від вартості. 

"Так як довго очікуємо, то емоції вже перегоріли, залишилися позаду. Звичайно я радію, що в мене буде квартира, що буде своє житло. Зараз оформляю всі документи. Попереду ще ремонт".  
Суспільне ХерсонСвітлана Овечкіна разом із донькою
 
Однокімнатну квартиру на 7 поверсі отримала Дарина . Дівчина 2017  у Донецьку залишила квартиру, роботу і переїхала до Херсона. Зараз живе у рідних. Розказує, що думки лише про те, як швидше оформити документи і почати робити ремонт. 

"Зараз в голові тільки думки, що зараз робити, як все оформити, як все зробити, щоб було гарно, комфортно. Якоїсь чіткої схеми в мене ще не має. Треба якось логічно все це зробити, щоб були такі комунікації, щоб комфортно було. Треба ще подумати, як все робити". 

У цьому будинку за словами заступниці голови „Держмолодьжитла”  Ельвіри Левченко , 10 людей придбали квартири за програмі „Доступне житло”, коли держава компенсує від 30 до 50%, а всі інші, 37 родин – за пільговим кредитуванням – у 3 %. UA:Херсон