Херсонець та водоканал обмінюються позовами

7 лет назад 0

Херсонець вимагає від Водоканалу полагодити трубопровід, Водоканал доводить, що це — власність, а відтак і відповідальність самого херсонця. Тяганина триває.

Спірне питання із водоканалом абонент Ш. вирішує уже досить тривалий час — на його думку ремонт мереж мають провести саме працівники водоканалгоспу. Ті відмовляються, бо від точки вводу до власного приміщення абонента труби належать йому, отож і лагодити їх він має сам, за власний кошт.

Аби поставити крапку в листуванні, яке уже становить стос із 358 паперів, Адміністративна колегія обласного відділення Антимопольного комітету України у своєму листі від 06.07.2017 ПОСТАНОВИЛА: 

закрити провадження у справі від 12.08.2016 №40/2-16 у зв’язку з ти що Водоканал виконав рекомендації адміністративної колегії обласного відділення Антимонапольного комітету України від 13.12.2016 №2/99-рк/к., та тим, що не були доведені доведенням вчинення правопорушення Водоканалом в частині укладення договору про надання послуг з постачанням холодної води і водовідведення із споживачем.

Інспекція з питань захисту прав споживачів у Херсонській області теж склала відповідний  АКТвід 27.06.2017 р., де зазначене: 

«Виходячи з вище викладеного Водоканалу РЕКОМЕНДОВАНО визначити точку розподілу, у якій здійснюється передача послуги водопостачання та відповідно яка є точкою відповідальності за стан мереж, та направити лист споживачеві Шпагіну С.П. з повідомленням про визначену точку розподілу. Після чого споживачеві необхідно звернутись до спеціалізованої організації з заявою про виконання робіт з ремонту тієї частини водопровідного вводу, яка знаходиться в зоні відповідальності за стан мереж споживача…».

Але абонент Ш.й не вгаває й таки хоче примусити Водоканал  відремонтувати трубопровід за кошти підприємства. Наскільки він правий і наскільки прозоро вирішувалася ситуація ми стверджувати поки не беремося. Відомі різні випадки.
І коли спочатку начебто мешканцям доводили, що це їхня зона відповідальності, а після зміни влади зясовувалося, що людьми просто маніпулювали й за їх кошт латали бюджетні дірки.
І коли людина в силу некомпетентності й ліності вважала, що й стелю їй побілити мають представники мерії. То буває усяке.

Але ж що нас особисто стурюувало у цьому повідомленні, так це коментар Водоканалу, де вони вважають що сам-один абонент Ш. намагається вирішити свої проблеми за рахунок коштів інших херсонців та відволікає увагу від вирішення проблем інших містян:

Керівництво Водоканалу наперед вибачається перед іншими жителями Херсону за можливу ситуацію, коли працівники підприємства будуть змушені вчергове «вирішувати» питання «абонента Шпагіна» й не матимуть можливості оперативно реагувати на інші запити, — цитується за джерелом.

Перепрошуємо, а що це ви робите, шановні? Навіть якщо він тричі неправий, той абонент, у кожній контрі, що опікується ЖКГ, від ОСМД до департаментів, таких от Ш. з іншим баченням світу й з упевненістю, що перед ним усі в боргу — вдосталь. То невже хтось повірить, що ціла контора "зависла" в роботі через одного єдиного настирливого чоловягу? Чи ви намагаєтеся нацькувати ціле місто на такого собі цапа-відбувайла, ще й брак коштів на нього списати? Не вийде.


фото джерела