Херсонщина: Наш край хліборобів і золотих нив

4 года назад 0

Завершення жнив у Приморському Скадовського району ми святкуємо щороку. Наше сільгосппідприємство "Булюк" вирощує, в тому числі, зернові — ячмінь та пшеницю.
Тоді, коли вже зібране молоде зерно з полів, ми традиційно вшановуємо своїх хліборобів — до нас так сотні літ робили діди і прадіди, робимо так і ми. Я переконаний, що ця добра звичка в НАШОМУ КРАЇ ХЛІБОРОБІВ І ЗОЛОТИХ НИВ триватиме, допоки ми виховуємо своїх дітей у пошані до хліба.
Чого вартує повсякденна хліборобська праця в нашій зоні ризикованого землеробства, знають усі, хто живе на Херсонщині. Хоча, скільки треба зусиль і коштів, щоби наша земля під палючим сонцем, а часом під пиловими бурями та проливними дощами дала врожай, знають лише наші фермери і ті, хто зранку до ночі працює заради поля.
Приморські комбайнери, трактористи, водії, механіки, газоелектрозварники, меліоратори, оператори полів зрошення, різноробочі та інші — усі є прямими учасниками нелегкої сільськогосподарської праці. Триває вона цілорічно: і під час осінньо-польових робіт, і під час, на перший погляд, зимового затишшя, і під час активної весняної праці, та під час, фактично, безсонних жнив.
Ця праця, кінець-кінцем, і дає конкретний результат, який дозволяє рости Приморському, розвиватися господарству і підвищувати соціальні стандарти праці, суттєво поповнює сімейні бюджети й добробут працівників господарства і мешканців села.
Я зараз назву прізвища людей, які люблять свою землю. Частина з вас, хто мене читає, ймовірніше, не знає їх особисто. Та дозвольте вас запевнити, ці люди достойні пошани і поваги за свою працю — ВОНИ ВИРОЩУЮТЬ ХЛІБ.
Велика дяка команді комбайнерів на чолі з керівником господарства Губановим Сергієм Леонідовичем, а також Білову Миколі Миколайович та Сухорутченко Сергію Олександровичу. Відзначу механізаторів, які закладали основи врожаю-2020 — Снігур Олексій, Ковальчук Дмитро, Попудняк Ігор, Дудко Іван, Кудревский Володимир Іванов Анатолій, водії Коваленко Володимир, Мертвяков Олександр, Сметанін Сергій Олександрович, який в полі відзначив свій 60-річний ювілей. Назву ще агронома Еріку Ковальчук, яка в серпні йде у декретну відпустку. Хоча справедливо було би назвати поіменно і багатьох інших людей, відповідальний труд яких є у кожному зібраному зерняті.
Таких сільгосппідприємств, як наше, не одна тисяча на Херсонщині, в них працюють десятки тисяч наших земляків-хліборобів. З обжинками, усіх вас, шановні! Хай буде щедрою нива та щасливою ваша доля!, — привітав хліборобів засновник сільгосппідприємства Віталій БУЛЮК .