Херсонський держунiвеситет запрошує освітян на заняття

4 года назад 0

У четвер, 6 серпня у Херсонському державному університеті стартує цикл вебінарів та майстер-класів з підвищення кваліфікації «Серпневий освітній інтенсив». Долучитися до заходу запрошують педагогів закладів дошкільної та початкової освіти, логопедів, спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів, студентів педагогічних спеціальностей. Заняття проходитимуть в режимі онлайн.
Організаторами освітньої ініціативи виступив Центр післядипломної освіти ХДУ.
Завідувачка Центру Маргарита Климович розповідає, що навчання триватиме з 6 по 21 серпня. Тренери – найкращі викладачі Херсонського державного університету та Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського ХДУ.
«Під час заходу вчителі шкіл, вихователі закладів дошкільної освіти зможуть якісно та інтенсивно підготуватися до нового навчального року. По завершенню програми учасники підвищать свій професійний рівень та отримають всі необхідні інструменти для роботи з дітьми в новому форматі освітнього процесу», – зазначає Маргарита Климович.
Тож програма підвищення кваліфікації передбачає тренінги та майстер-класи з 10 різнопланових тем:
– організація ефективної освітньої взаємодії у процесі викладання англійської мови в дистанційному режимі: 7 кроків до успіху; – сервіси Google в роботі вчителя; – організація дистанційного навчання в Google Classroom; – вебінструменти для проведення опитувань; – навчання інформатиці молодших школярів в дистанційному режимі; – можливості використання інтерактивної підлоги в психолого-педагогічному супроводі дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього середовища; – теорія дитячої гри Ф.Фребеля. Розумовий розвиток дитини засобами фребельпедагогіки; – особливості корекційно-розвивальної роботи з дітьми-логопатами при виправленні вад звуковимови в умовах дистанційного навчання; – використання інноваційних методів корекції при виправленні мовленнєвих вад у дітей дошкільного віку у процесі дистанційної логопедичної роботи; – методика розв’язування задач учнями початкових класів з використанням технологій дистанційного навчання.
За результатами проходження програми «Серпневий освітній інтенсив» учасники отримають сертифікати з підвищення кваліфікації (від 2 до 20 годин).
Також керівниця Центру післядипломної освіти Маргарита Климович зазначає, що подібні заходи планують проводити й під час навчального року.
Зареєструватися на освітній інтенсив можна за посиланням до 12:00 5 серпня.

Прес-центр ХДУ