І у виставці взяли участь, і досвідом поділилися — херсонські агровиробники побували на міжнародній виставці у Парижі (ФОТО)

5 лет назад 0

2 листопада в Конференц-залі Херсонської Торгово-промислової палати відбулась робоча зустріч з виробниками Херсонської та Миколаївської областей, які брали участь у виставці продукції харчової промисловості SIAL Paris 2018, що проходила в Парижі з 21 по 25 жовтня. Виробники поділилися досвідом та розповіли про результати та особливості участі у виставці.

 

Міжнародна виставка SIAL Paris 2018 є дуже престижним заходом для виробників, особливо для переробників агропромислової продукції. Як відомо участь у таких заходах є досить дорогим задоволенням, проте для наших виробників це стало можливим завдяки підтримки шведського проекту ІТС «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки й включення їх у ланцюжки доданої вартості». Проектом ІТС було організовано колективний стенд, на якому українські виробники, в тому числі з Херсонської області, мали змогу представити свою продукцію.

 

— Участь у цій та подібних міжнародних виставках – це чудовий інструмент для наших виробників, щоб презентувати себе та просунути нашу продукцію на міжнародному ринку. Велика подяка проекту ІТС за допомогу нашим виробникам щодо участі у цьому заході, — зазначила Магарита Степанова, заступник директора Департамента агропромислового розвитку ХОДА. Також Маргарита Михайлівна нагадала, що цього року Херсонщиною був підписаний меморандум щодо приєднання регіону до Європейської мережі кулінарної спадщини, що сприятиме популяризації херсонської продукції в країнах Європи.

 

Наш проект рекомендує відвідувати подібні виставки і в якості учасників, і в якості гостей – це надає виробникам натхнення та допомагає розробляти стратегію розвитку згідно із сучасними трендами , — наголосила національний менеджер проекту ІТС Альона Коломойцева.

 

Один із учасників виставки Юрій Біліченко — директор ТОВ «Роздольне», що спеціалізується на шоковій заморозці плодоовочевих, розповів про власний досвід підготовки та участі у подібних виставках, на що варто акцентувати увагу та яких результатів вдається досягти завдяки подібним заходам.

 

Про свої враження та результати участі у виставці розповіла і Оксана Баденко — керівник ТОВ Плодоовочевий комбінат «Херсон» — виробника консервації під маркою "Бон Херсон" :

Участь у таких виставках дуже піднімає престиж і ступінь довіри до підприємства, і ми дуже вдячні проекту ІТС за можливість для підприємств середньої ланки взяти участь у виставці. 

 

Загалом учасниками зустрічі було обговорено глобальні тенденції на міжнародному ринку та можливості і сегменти, які можуть відкритися найближчим часом для українського виробника.

Також національний менеджер Проекту ІТС Альона Коломойцева повідомила, участь в таких міжнародних виставках планує підтримати Проект в майбутньому, та наголосила, що участь у таких заходах – це унікальний та дуже цінний інструмент, який дозволяє вітчизняним виробникам  планувати та працювати на довготривалу та економічно ефективну перспективу. 

    

Департамент агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації