Які негативні наслідки на організм має жувальна гумка

6 лет назад 0

Жувальна гумка, як і будь-які інші традиційні солодощі, містять цукор, а також хімічні компоненти та інші добавки, що можуть бути небезпечними.

Як підкреслюється,  якщо жувати гумку регулярно, це може призвести до переїдання , оскільки після неї ми надаватимемо перевагу продуктам з низьким рівнем поживності.

Крім того,  під час виробництва жувальної гумки використовується підсолоджувач аспартам, а він, зі свого боку, містить фенілаланін  – небезпечна речовина для тих людей, що страждають від фенілкетонурії (спадкове захворювання, що впливає на роботу мозку).

Також, за даними видання,  жувальні гумки з замінниками цурку містять сорбітол, що є проносним засобом , який за постійного споживання викликає діарею та біль у шлунку. Так, німецький гастроентеролог Юрген Баудіц, рекомендує не споживати понад 5 грамів цієї речовини у тиждень.

Жування гумки може призвести і до проблем зі щелепою , яка перестане нормально закриватися. Таке трапляється, коли зношується скронево-нижньощелепний суглоб, який дозволяє відкривати та закривати рота, мовиться у матеріалі.

Ще щодо недоліків жувальної гумки, то, перш за все, відзначимо  карієс , який є наслідком залишків цукру на зубах, а це сприяє розмноженню бактерій і решті проблем ротової порожнини.

 

Водночас журналісти додають, що  жувальна гумка містить також ланолін, отриманий з овечої шерсті , – це воскова речовина, яка робить жувальну гумку м’якою. Хоча й гумка здебільшого не вважається шкідливою для здоров’я, але негативні фактори не можна відкидати.

Зауважимо, дієтологи радять не споживати жувальні гумки постійно.