Ліквідація стихії: наявні результати проведених робіт в Олешківському районі

5 лет назад 0

Вже тиждень тривають роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха, що склалася на території Олешківського району у зв’язку з складними погодними умовами. Кожного дня проводитимуться позачергові засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де оперативно вирішуються нагальні питання.

Тож, за результатами проведених робіт по ліквідації наслідків негоди станом на 12 червня в с.Козачі Лагері розчищені автомобільні дороги, електропостачання відновлено, також населений пункт повністю забезпечений питною водою.

Продовжуються роботи по звільненню дахів будинків та території населеного пункту від повалених дерев. Загальна кількість прибраних дерев з початку робіт – 178 одиниць. На проведення робіт залучено по 5 осіб і по 2 одиниці техніки від ГУ ДСНС та від ХОКАРС.

У свою чергу в смт Нова Маячка за ніч з 11 по 12 червня відкачено 14 домогосподарств. Ще залишаються затопленими 36 приватних будинків.

Для ліквідації наслідків підтоплення залучено 2 пересувні насосні станції та 18 дренажних насосних станцій вертикального дренажу від басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра. 12 червня додатково залучили ще 2 ПНС з інших управлінь водного господарства.                                 

Крім того 3 пересувні насосні станції, 2 рукавних автомобіля залучено від ГУ ДСНС в області для відкачування поверхневих вод.

Всього силами та засобами басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра в період з 01 червня відкачано 837,68 тис. м3  ґрунтових вод та 23,4 тис. м3 поверхневих вод підрозділами ГУ ДСНС України.

Працівниками виїзних медичних бригад проводиться обстеження населення. 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в області проводиться відбір проб поверхневих вод в смт Нова Маячка для контролю за санітарно-епідеміологічним станом та вжиття заходів у разі виявлення в поверхневих водах збудників інфекційних захворювань.

Окрім цього на ліквідацію наслідків стихії виділяються кошти. Так, 6 червня рішенням сесії органів місцевого самоврядування с. Козачі Лагері на допомогу мешканцям постраждалим від стихійного лиха виділено 500 тис. грн.

07 червня 2019 року рішенням сесії Олешківської районної ради на ліквідацію наслідків негоди виділено 200 тис грн с. Козачі Лагері та 30 тис. грн на придбання нового глибинного насосу для водонапірної башти, а також виділено 200 тис грн. мешканцям постраждалим від стихійного лиха смт Нова Маячка.

11 червня 2019 року рішенням сесії Новомаячківської селищної ради   виділені кошти на пально-мастильні матеріали для ліквідації НС в сумі 44,0 тис.грн. 

Крім того, вже надано матеріальну допомогу 15 мешканцям постраждалих будинків в с. Козачі Лагері по 20 тис. грн.

12 червня 2019 року відбулося засідання районної постійної комісії з питань ТЕБ та НС на якому розглянуте питання про внесення змін до районної програми по ліквідації НС на 2016-2020 роки.

За результатами вирішено винести на розгляд позачергової сесії районної ради питання про виділення коштів з районного бюджету на пально-мастильні матеріали – 100,00 тис. грн та для залучення додаткової техніки для ліквідації наслідків НС – 100,00 тис грн.