На ТОТ Херсонщини у майже 200 населених пунктах відсутнє електропостачання

2 месяца назад 0

Майже 200 населених пунктів тимчасово окупованої Херсонської області залишається без електропостачання, у деяких також відсутнє водопостачання.

Про це в Telegram  перший заступник голови Херсонської обласної ради  Юрій Соболевський.

За його словами, на ТОТ Херсонщини підстанції та інші об'єкти, які є складовою мережі, не отримують належного обслуговування обладнання. Деякі населені пункти залишаються також без водопостачання.

"Коли в окупантів виникла проблема, що потрібно в одній локації замінити трансформаторну підстанцію, в іншій – перекласти мережу, то виявилось, що в них нічого немає. І поки вони намагаються шукати обладнання десь на території РФ, де шалена бюрократія, відсутні кошти та незрозуміло, хто за це відповідає та має постачати — люди залишаються без електрики" , — повідомляє посадовець.

Соболевський у своєму дописі наголосив, що Росія і всі, хто підтримує її дії — не приносять нічого, окрім злиднів, розчарувань і розрухи.

"Нормальне життя на цих територіях обовʼязково повернеться, коли Збройні сили України, виженуть зло, яке вірить у свою безкарність. Віримо в Україну! Віримо в ЗСУ! Вся Херсонщина буде вільною!", — написав Юрій Соболевський.

Раніше керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські війська не залишають спроб вибити підрозділи Сил оборони з утримуваного ними плацдарму на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області. Залежно від того, хто штурмує українські позиції, змінюється і тактика армії РФ. Проте​ українські військові готові до протидії таким тактикам.​