На Херсонщині вперше відсвяткували День борщу

3 года назад 0

«Смачний» захід відбувся сьогодні, 12 вересня, в с.Великі Копані в рамках фестивалю народної творчості «Душа Півдня», повідомляє пресслужба обласної ради.

«Борщ – це страва, яка має свою національну історію та традиції. Без перебільшення, він є справжнім українським брендом, котрий за роки свого існування став відомим на увесь світ», – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Навесні українська національна страва увійшла до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання CNN. А за даними інтерактивної карти «World Food Atlas», наш борщ увійшов в ТОП-3 найпопулярніших страв у світі, обігнавши такі відомі страви як суші, спагетті і чізбургер. Наразі українські кухарі ведуть кампанію за включення борщу до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Різновидів борщу в нашій країні багато – так історично склалося, що кожен регіон, та і кожна родина мають свої особливості його приготування.

Великокопанівський марафон зібрав 30 неперевершених борщів, зварених за традиційними й авторськими рецептами. Тут і борщ з грибами, і з вишнями, і з рибою, журавлиною, калиною та навіть з абрикосами. Гості заходу могли скуштувати всі різновиди та вибрати той, який смакував їм найбільше. А ще дізнатися секрети готування свого ідеального борщу, чим майстрині ділилися із задоволенням, адже мета фестивалю – не тільки об’єднати людей, а й передати молодому поколінню рецепти національної страви.

Також на відвідувачів фестивалю чекала святкова концертна програма за участю кращих колективів Херсонщини та гостей фестивалю з Миколаївщини та Кіровоградщини. Колоритний ярмарок майстрів, оригінальні фотозони та веселі розваги.

Нагадаємо, 19 серпня у ході засідання чергової сесії депутати Херсонської обласної ради прийняли рішення щороку святкувати День борщу.