У Херсоні ліквідують загрозу від падіння старих дерев

2 года назад 0

Чи не кожен буревій у Херсоні супроводжується падінням старих дерев на лінії електропередач, машини та дахи житлових будинків.
"Чаша терпіння" городян нещодавно вихлюпнулася обуренням внаслідок інциденту на вулиці Перекопській, де стовбур дерева обвалився просто на "БМВ" із матір'ю та двома її діточками у салоні, котрі просто дивом залишилися живі. Тільки після широкого розголосу цієї історії муніципальна влада схаменулася й уклала з приватним підприємством договір на знесення аварійних дерев й корчування пеньків за 985 тисяч гривень.
Майже мільйон — сума, на перший погляд, пристойна. Однак у Херсоні налічується понад три тисячі аварійних дерев, і навіть мільйона не вистачить, щоб спиляти та утилізувати їх усі без винятку.
Втім, городяни сподіваються, що принаймні у центрі міста на ці гроші приберуть струхлявілі сріблясті тополі, яким по 40-50 років. Адже вони становлять реальну загрозу, бо мають слабку кореневу систему, ще й давно віджили свій вік. І при цьому витягнулися на рівень п'ятиповерхівки — їхнє падіння загрожує серйозними руйнуваннями.
Голос України