На якому боці найкорисніше спати?

6 лет назад 0

Обговорення різних поз для сну ведеться не один рік. Як краще і правильніше: спати на лівому боці або правом, на спині, а може, на животі?

Є спроби пов'язати улюблену позу для сну з характером сплячого. Існують і лікарські рекомендації, пов'язані з тим, як краще спати. Не так давно дослідники узагальнили переваги сну на лівому боці.

1. Виявляється, саме ліва сторона є домінуючою для всієї лімфатичної системи. А саме вона відповідає за поживні речовини, такі як білки, глюкоза, метаболіти і інші елементи, якими насичується організм під час сну.

2. Щоб шлунок і підшлункова залоза добре працювали, людина підсвідомо повертається на лівий бік. І правда, якщо спати на лівому боці підшлунковій залозі стає легше виділяти свої ферменти, а шлунку — шлунковий сік.

3. Сон на лівому боці значно полегшить роботу серця. Оскільки 80% серцевого м'яза знаходиться з лівого боку, сон на лівому боці допомагає серцю легше перекачувати кров.

4. Селезінка, яка знаходиться зліва, також запрацює краще. Якщо спати на лівому боці, вся рідина легше переходить до селезінці, знімаючи відчуття важкості в тілі.