«Ні стида, ні совісті»: на Голопристанщині серед білого дня займаються вирубкою лісу

5 лет назад 0

Співробітники групи швидкого реагування Голопристанського відділення Національної поліції в кілометрі від села Нова Збур'ївка почули характерні звуки бензопили, що доносилися з лісосмуги.

Навідавшись туди, вони виявили місцевого жителя, який на момент появи правоохоронців встиг спиляти вісім живих сосен на дрова. При ньому виявилася тільки бензопила, і ніякого транспорту, що правоохоронці називають не випадковим.

Побоюючись затримання, браконьєри тепер частенько вирубують уподобані дерева, і скоріше залишають місце злочину, залишаючи там деревину. А в наступну ніч приїжджають з транспортом, і забирають її.

У разі появи поліцейських вони завжди можуть заявити, що зрубані сосни або акації «знайшли» (адже пилок і сокир при них немає). І таким чином уникнути звинувачення в нелегальній вирубці зелених насаджень.

На це розраховував і безробітний з Нової Збур'ївки, але план провалився: його застали на вирубці раніше, ніж дроворуб-нелегал встиг її покинути. Причому таких випадків вистачає і в інших районах: затримання браконьєрів як поліцією, так і лісниками з початку поточного року пішли сотнями.

Новини Голої Пристані