Помер пацієнт з «листа очікування»: скандал у МОЗ сколихнув українців

6 лет назад 0

Українська журналістка Ірина Заславець повідомила про смерть 39-річного українця, який так і не дочекався розподілу Міністерством охорони здоров’я грошей з держбюджету на лікування тяжкохворих.

Про трагічну звістку вона написала на своїй сторінці в Facebook, інформує Народна Правда із посиланням на Обозреватель.

Віталій Семенюк – батько двох дітей, у минулому водій швидкої допомоги. Йому була потрібна термінова пересадка серця. Клініка в Білорусі виставила рахунок у 100 тис. доларів.

“Нагадаю, обов’язок держави – платити за порятунок людей в іноземних клініках, якщо не здатна допомогти на своїй території. Віталій ще в грудні подав документи в МОЗ на сплату лікування за кордоном. Все, що залишалося – чекати”, – написала Заславець.

Однак, як відомо, МОЗ з невідомих причин затягує з засіданням комісії з цього питання.

“Гроші є! Півтора місяці МОЗ мав можливість приймати рішення на сплату, хтось із черги міг би вже мати нові органи, хтось проходити трансплантацію кісткового мозку. Однак люди просто чекають, втрачаючи віру, шанси на вдале лікування, а хтось як Віталій – життя …” – заявила журналістка.

 

Цей пост викликав бурхливу реакцію в українців, так як на даний момент цих грошей чекають десятки людей – як дорослих, так і дітей.  При цьому люди скаржаться на те, що держава замість того, щоб забезпечувати онкохворих гідним лікуванням і ліками, ще й бере величезний податок, відбираючи останні кошти.