Шкідливі новорічні страви

7 лет назад 0

Підготовка до Нового…

Про це повідомляє "Новое время".

Відповідну думку висловив переможець кулінарного шоу "МайстерШеф" Євген Клопотенко. За його словами, надмірна пристрасть українців до жирної іжі збільшує ймовірність потрапити до лікарні.

На думку кулінара, нашому організму дуже шкодять такі страви, як оселедець піл шубою, олів'є, салати із майонезом, а також жирне м'ясо.

Хоча це готують майже у кожному домі, але нічого корисного тут не має. Українці просто звикли до подібних комбінацій у їжі: магазинний майонез, варені овочі, консервована риба, плавлені сири та крабові палички.

Клопотенко жартує, що у нашій державі їдять одне й те ж на свята і на похорон, адже змінювати і пробувати щось нове просто не прийнято.

За даними медиків, середньостатистична людина може з'їсти у святковий вечір щонайменше 800 г їжі, а якщо додати ще й кількість випитого спиртного, то організм може просто не витримати. Як наслідок – перевантаження шлунку, отруєння. Тому варто одразу розрахувати свої сили і не вживати більше, ніж потрібно.

Варто поступово відмовлятися від звички, яка прийшла до нас ще у 1985 році – готувати цілий день стільки, щоб залишалося ще надовго. По-перше: їжа, яка заправлена майонезом, не може стояти довго у холодильнику – буквально за кілька годин вона псується і стає небезпечною. По-друге: головне визначити кількість порцій на всіх гостей, адже зіпсовані продукти – тільки зайва трата грошей.