Щоб не потрапити в лікарню, сердечники повинні ходити швидше, кажуть експерти

6 лет назад 0

Швидка ходьба зменшує ризик госпіталізації у людей з серцевою недостатністю. Це виявили фахівці з Університету Феррари.   

У їх дослідженні взяли участь 1978 чоловік з хворобами серця і підвищеним кров'яним тиском. 85% страждали від коронарної недостатності, 15% мали набуті вади серця.  

Дослідники з'ясували: на протязі трьох років більше 50% учасників, що ходили найповільніше, потребували стаціонарного лікування. З тих, хто ходив швидше за все, менше третини потрапляли до лікарні. Якщо ж ці люди опинялися в лікарні, то їх виписували приблизно на два тижні раніше.  

Для дослідження добровольців просили пройти один кілометр на біговій доріжці з середньою швидкістю. Потім учасників розділили на три групи. До першої групи увійшли учасники з середньою швидкістю 2,6 кілометра на годину, в другу — люди з середньою швидкістю 3,9 кілометра на годину, в третю — ті, чия середня швидкість становила 5,2 кілометра на годину.  

Протягом наступних трьох років 51% добровольців з першої групи, 44% з другої і тільки 31% з третьої мінімум один раз зверталися в лікарню.   

Люди, що ходили швидко, за три роки провели в лікарні в цілому 990 днів, а ті, хто ходив повільно, — 4186 днів. Учасники, які ходили швидко, в середньому перебували в лікарні 9 днів, а добровольці, що ходили повільно, — 23 дня.