Сімейний фестиваль, концерти, шоу-програми, екскурсії: Як із задоволенням провести вихідні у Херсоні

3 года назад 0

Цього року травень не надто тішить погодою. Але у найближчі вихідні, 22 та 23 травня, вона, як обіцяють метеорологи, буде сприятливою для прогулянок та для заходів на відкритому повітрі.

Depo.Херсон пропонує добірку анонсів найбільш цікавих заходів, запланованих на ці вихідні.
  Херсон фестивальний  
У суботу, 22 травня, у Херсоні відбудеться регіональний тур Всеукраїнського фестивалю мистецтв "Нові імена", в якому візьмуть участь юні виконавці, а також дитячі та молодіжні художні колективи.
  
Де: актова зала Херсонського державного університету (адреса: м. Херсон, вул. Університетська, 27);
 
Коли: 22 травня о 10.00;
 
Вартість: вхід вільний.
 
А на неділю, 23 травня, запланований сімейний "Мама festival", у програмі якого: школи раннього розвитку, спортивні та інтелектуальні розваги, творчі студії, різноманітні майстер-класи для дітей та для дорослих.
  
Де: Херсон, Потьомкінський сквер;
 
Коли: 23 травня з 10.00 до 19.00
 
Вартість: вхід вільний.
  Для любителів активного відпочинку  Херсонцям та гостям міста, які надають перевагу активному і пізнавальному відпочинку, теж є, чим зайнятися у ці вихідні. Любителів краєзнавства екскурсовод Олена Бджола запрошує на пішохідну екскурсію "Вулиця Ганнібалівська: готелі, борделі і таємниця архітекторського будинку".  "Ви дізнаєтеся: чому Ганнібалівську з повним правом можна назвати вулицею готелів і борделів; в якому будинку жив найвідоміший херсонський колекціонер; де зупинявся батько осетинської літератури; в якому ресторані випив останній кухоль пива хазяїн культового кінотеатру", – обіцяють організатори.
  
Де: на розі проспекту Ушакова і вулиці Пилипа Орлика біля будинку Профспілок:
 
Коли: 22 травня о 16.00;
 
Вартість: 60 грн. (подробиці – за посиланням).
 
Також бажаючим пропонують пішохідно-краєзнавчу прогулянку-теренкур від села Антонівка до залізничного мосту через Дніпро і назад. "В програмі некваплива подорож мальовничими околицями міста, знайомство з історією сіл Садове (Фалєєвка) і Антонівка (Широке), історією будівництва залізничного та автомобільного мостів. Будемо вивчати та досліджувати місцеву флору і фауну", – так анонсують захід організатори.
  
Де: самостійно дістаємося до останньої зупинки маршруток № 30 та 17 в селі Антонівка. Повернення в місто з кінцевої зупинки маршрутки в с. Антонівка;
 
Коли: 23 травня, збір від 8.30 до 9.00;
 
Вартість: 70 грн (деталі – за посиланням).
  Концерти і шоу  
Херсонська обласна філармонія запрошує на концерт Київського квартету саксофоністів. "Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України створено в 1985 році солістом оркестру Національної опери України Юрієм Василевичем. Склад квартету: заслужений артист України Юрій Василевич (керівник) — сопрано, заслужений артист України Михайло Мимрик — альт, Олександр Москаленко — тенор, заслужений артист України Сергій Гданський — баритон. Колектив виступав у багатьох містах України, а також в різних країнах світу: в Угорщині, Польщі, Франції, Бельгії, Греції, Італії, Німеччини, США і Канаді, в Білорусі", — пишуть про колектив організатори концерту.
  
Де:  концертна зала Херсонського державного музичного училища;
 
Коли: 22 травня о 16.00;
 
Вартість: деталі – за посиланням.
 
Поціновувачів естради запрошують на авантюрно-романтичне шоу "Холостяк по-херсонськи", у програмі якого – різноманітні музичні номери та дегустація ігристих вин.
  
Де: Мангал-бар Chili (парк Херсонська фортеця);
 
Коли: 22 травня о 17.00;
 
Вартість:  350 грн (деталі – за посиланням).