Способи як подолати «морську хворобу»

4 года назад 0

З симптомами закачування або морської хвороби ми стикаємося не тільки на кораблях, але і в автомобілях. Крім спеціальних ліків існують прості способи вирішення цієї проблеми.

Самі керуйте автомобілем. Дивно, але якщо ви сидите не на пасажирському місці, а за кермом, ймовірність постраждати від закачування набагато знижується. Особливо в тому випадку, якщо подорож очікується досить довгим. При водінні відчуття в середньому вусі менше відрізняються від відчуттів зорових.

Дивіться вперед. Якщо ви їдете в автомобілі і відчуваєте підступаючу нудоту, дивіться вперед, а не з боків! Це теж відновлює нормальний баланс між внутрішнім вухом і візуальним сприйняттям.

Дивіться на нерухомі об’єкти. Дістаньте з кишені телефон або будь-який предмет, на якому можна зосередити погляд. Ще один спосіб скорегувати візуальні стимуляції.

Випийте води або газованої води. Холодна вода і газовані напої захищають від нудоти. Непогано допомагають молоко і апельсиновий сік. А ось каву пити не можна!

Відкрийте вікно. Опустіть вікно автомобіля і вдихніть побільше свіжого повітря. Якщо зробити це з якихось причин не можна, включіть кондиціонер.