Українські ВМС провели тренування  із кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО № 2

3 года назад 0

В акваторії Чорного моря катерна тактична група Військово-Морських Сил ЗС України разом із постійною морською протимінною групою НАТО № 2 (SNMCMG2) провели спільні тренування на морі типу PASSEX. Про це повідомляє АрміяInform.

Ми вже повідомляли про візіт кораблів НАТО до України.

Мета тренування ― відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії. Усі елементи навчання сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур Альянсу.

У визначеному районі відпрацьовано тренування з протимінних дій у складі групи кораблів, передача вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу противника та проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

Крім того, відпрацьовано елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

Це вже другі цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу, які відбуваються задля підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості й взаємосумісності під час виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

Нагадаємо читачам, що завдання другої Постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування Альянсу) ― пошук, виявлення й знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.