В Херсоні стартувала виставка «Музей виборчого трешу»

4 года назад 0

  31 сер. 2020    31 серпня в Херсоні, у приміщенні телеканалу UA: ХЕРСОН, відкрили виставку експонатів з підкупу виборців, чорного піару та політичної реклами від 1990-х дотепер «Музей виборчого трешу». Експозицію зібрав Рух ЧЕСНО за інформаційної підтримки Суспільного мовника.

Шкільне приладдя, друкована агітаційна продукція, запрошення на концерти, вітальні листівки, концертні афіші, одяг – усе з брендуванням різних політичних партій. Також містяни побачать найбільшу колекцію чорного херсонського піару, збірку ватної агітації, листівку 1994 року та колекцію агітації Каті Гандзюк.

За словами регіонального представника Руху ЧЕСНО Сергія Нікітенка,  цеи? невеличкии? за площею музеи? – унікальнии?, адже в одному місці зібрано чи не наи?більшу колекцію історичних матеріалів, що прекрасно ілюструють політичну історію міста та області.

« В наші часи люди не встигають стежити, як політики перефарбовуються, змінюють погляди, перебігають між партіями, а тут ми бачимо це все в експозиціі?. Будь-хто може прии?ти і побачити, що лозунги на цих виборах мало чим відрізняються від тих, що писали на листівках кандидати в 2006-му, або навіть у 1994 році. Та й самі кандидати, здебільшого одні и? ті ж самі, але з «багажем». А про цеи? «багаж», я із задоволенням розповів під час екскурсіі? », — зазначає  Сергій Нікітенко .

« Ми підтримали таку суспільно важливу ініціативу Руху ЧЕСНО, бо в нашому регіоні підкуп виборців, вплив на їх свідомість – гречкосійство і чорний піар – поширене явище. Крім того, медійники найчастіше стають свідками таких політичних технологій і висвітлюють їх у своїх матеріалах. Агрегація такої виставки політичного трешу в одному місті – це шанс дати електорату можливість уявити та побачити як кандидати нечесно борються за голоси виборців », — каже  Рустам Авдєєв

В Херсоні «Музей виборчого трешу» працюватиме до 31 вересня. Виставку можна відвідати у будні з  9:00 до  18:00 у філії Суспільного, що за адресою: вулиця  Перекопська, 10 . Вхід – вільний. Дотримання карантинних норм обов’язкове.
Виставки, організовані Рухом ЧЕСНО, вже працюють в Одесі, Харкові, Сумах, Житомирі, Черкасах та Кропивницькому. Незабаром експозиція відкриється у Чернівцях.
Нагадаємо, уперше «Музей виборчого трешу» презентували в Києві влітку 2019 року, цього року UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ підтримує проєкт на правах інформаційного партнера.
UA: ХЕРСОН