Вчений зі Словенії прочитав лекцію херсонським студентам

3 года назад 0

22 жовтня за ініціативи кафедри англійської мови та методики її викладання факультету української й іноземної філології та журналістики Херсонського державного університету студенти І та ІІ курсу СВО «Магістр» прослухали онлайн-лекцію професора Франка Ланко Марушича, провідного вченого з університету Нової Гориці (Словенія). Тема – «Number morphology as a source of early mathematical content» у рамках спеціальності 014.021 Середня освіта (англійська мова та література).
Мета заходу – ознайомлення здобувачів вищої освіти з одним із напрямів філологічних досліджень – біолінгвістики. Лекції такого типу направлені на формування у студентів фахової компетентності за спеціальністю, а саме володіння спеціальними знаннями загальних і часткових теорій мовознавства, наукових шкіл і напрямів філологічних досліджень.
На думку здобувача вищої освіти В.Сурхаєва (II курс, магістрант, заочна форма навчання) лекція була цікавою та інформаційно насиченою. Студентці У.Мартиновій (I курс, магістранта, денна форма навчання) лекція сподобалася. Особливо запам’яталися приклади, які наводив лектор, пояснюючи, як пов’язані мова та знання математики. Ця інформація корисна для написання кваліфікаційної роботи.
«Співпраця з англійськомовними гостьовими лекторами світового класу дозволяє здобувачам вищої освіти підвищити рівень володіння мовою, а також надає можливість познайомитися з новітніми досягненнями сучасних філологічних та педагогічних студій», – зазначає декан факультет української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар.
Прес-центр ХДУ