Великолепетиські поліцейські затримали лісового браконьєра

4 года назад 0

24 червня, близько 12:00, у Великолепетиське відділення поліції зателефонував небайдужий мешканець району. Чоловік розповів, що в лісосмузі поблизу Малолепетиської сільської ради невідомі пиляють дерева. За вказаною адресою негайно виїхав екіпаж сектора реагування патрульної поліції підрозділу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Наближаючись до місця події по ґрунтовій дорозі, поліцейські побачили автомобіль «Газель», який рухався назустріч. Поліцейські вирішили перевірити транспортний засіб. Як з’ясувалось, в салоні автомобіля знаходились свіжоспиляні дерева акації. Водій не надав інспекторам жодних дозвільних документів на вантаж, тому на місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Як розповів начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, зловмисником виявився 50-річний мешканець с. Мала Лепетиха. В його автомобілі знаходилось близько 3 кубометрів білої акації та дві бензопили.

Автомобіль з деревиною та бензопилами поліцейські вилучили і доставили у відділення поліції в якості речових доказів. За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.