Вибираємо заміський будинок: що оцінювати перед покупкою

Вибираємо заміський будинок: що оцінювати перед покупкою

4 года назад 0

Купівля заміського будинку має на увазі досконале вивчення пропозицій на вторинному ринку української нерухомості. При цьому старі споруди дешевше нових сучасних домоволодінь. Це обумовлено повсюдною забудовою котеджних містечок, через які житло старого фонду поступово знецінюється. Тому перш ніж укладати угоду між покупцем та продавцем важливо правильно оцінити реальну вартість об’єкта.

Секрет популярності приватних будинків

Багато українців прагнуть вибратися з задушливих міських квартир в багатоповерхівці ближче до природи. Вони замислюються про покупку приватного будинку в передмісті. Вигода такої угоди кроїться в наступних моментах:

  • Можливість втілити ідеї недоступні у квартирі. Поруч з будинком можна побудувати сауну, гараж та інші необхідні господарські споруди. Можна посадити сад або зайнятися розведенням квітів.
  • Можливість частіше перебувати на свіжому повітрі всією сім’єю. З огляду на те, що дома в передмісті оточені зеленими насадженнями та водоймами — це сприятливо відіб’ється на здоровї всіх членів сім’ї.
  • Відсутність докучливих сусідів над головою, які можуть затопити або докучати ремонтом по вихідним. Можна завести велику собаку або закотити вечірку не переживаючи, що сусіди можуть викликати поліцію.

Також власний приватний будинок — це вигідне капіталовкладення, яке ніколи не знеціниться. Зараз у великих містах спостерігається активна забудова передмістя тому нерухомість за межами населеного пункту буде рости в ціні.

Особливості формування вартості

Спродажем заміських будинків на вторинному ринку України в основному займаються безпосередньо власники нерухомості. Вони самостійно встановлюють вартість, не завжди враховуючи актуальні показники по ринку. При цьому кожне домоволодіння має деякі проблеми. Отже, важливо грамотна перевірити приватний будинок перед покупкою приділивши увагу таким моментам:

  • Зношеність і якість роботи комунікаційних систем. Часто в заміських будинках відсутня центральна каналізація. Отже, потрібно перевірити септик або вигрібну яму. Насамперед потрібно з’ясувати, коли проводилася остання чистка.
  • Технічний стан несучих стін. Неприпустимо наявність тріщин внаслідок неправильної усадки будови. Такий будинок з часом почне руйнуватися. Проживання в такому будинку небезпечно для людей.
  • Стан присадибної ділянки. Якщо є город і сад потрібно переконатися, що вони доглянуті. Бажано перевірити господарські будівлі та інші об’єкти, що знаходяться поруч з будинком.

Окрему увагу потрібно приділити ремонту та наявності додаткового утеплення. При цьому ремонт повинен бути дизайнерським, а не косметичним. Професійні роботи значно продовжать термін служби будови в цілому після угоди. Бажано щоб будівля була утеплена — це дозволяє економити на оплаті комунальних послуг взимку.

Будинки пріоритетні для покупки

Більшість українців вибирають будівлі, зведені з цегли. Це надійний і довговічний будівельний матеріал. Цегляні споруди виглядають сучасно і здаються надійними. Але їх складніше і дорожче утримувати. Також на прогрів кам’яної будівлі йде більше енергії.

Дерев’яні споруди багатьма сприймаються як ненадійні та не ефективні будинки. Але це нічим не обґрунтований стереотип. Будинки з дерева — це відмінний варіант для сезонного проживання. Матеріал екологічно чистий і енергоефективний. Вартість будівництва дешевше в порівнянні з кам’яними будівлями. Деревина вибаглива в плані догляду. Щоб не допустити гниття і появи шкідників матеріал потрібно періодично обробляти спеціальними складами.