Вплив житла на нашу психіку

6 лет назад 0

Чи є якийсь зв’язок між інтер’єром і свідомістю, а також тим, що відбувається в нашому житті?

Яким ви бачите ваш будинок – таким ви бачите своє життя.

Пам’ятаю, років 7 тому всі повально цікавилися фен-шуй.

Для тих, хто не в курсі, це таке древнє китайське вчення про досягнення гармонії з навколишнім світом, взаємодії енергій і т.д. Ніби як можна організувати житловий простір таким чином, щоб залучити в своє любов, гроші, здоров’я й інші радощі.

Люди з захватом міняли шпалери в квартирі, розставляли символічні статуетки в зонах любові і багатства і чекали дива.

Найцікавіше, що це працювало! У всякому разі, багатьом так здавалося.

Тим не менш, деякі принципи можна запозичити з цієї науки в своє життя.

Давайте замислимося, наш будинок – це не просто місце, де ми обідаємо і ночуємо. Це щось більше. Це продовження нашого «Я». Облаштовуючи житло, ми привносимо в нього своє ставлення до себе, до світу, до людей. Якщо уважно подивитися на навколишній інтер’єр, ми знайдемо в ньому відображення нас самих. Стіни, які нас оточують, впливають на наш настрій, самопочуття і навіть мислення.

Озирніться навколо, що ви бачите? Гарні, що тішать погляд меблі? Або заяложений диван зі зламаною ніжкою? А може, ми бачимо звичайну, нічим для нас не примітну квартиру, яка начебто влаштовує, а ніби й ні.

У будь-якому випадку, те, яким ви бачите ваш будинок – таким ви бачите своє життя. Адже ми створюємо наше оточення за своєю подобою. Ми з будинком – як сполучені посудини.

Все, що відбувається в житлі, якимось чином відбивається в нашому житті. Завали, сміття, мотлох в квартирі символізують завали на роботі, в коханні, здоров’ї. І навпаки, затишна, гармонійна обстановка привертає радість і успіх.

Як це працює? Давайте порівняємо сміття в будинку зі сміттям в житті. У першому випадку ми зіштовхуємося з непотрібними, застарілими речами, з пилом, яку нам ніколи протерти, з темними кутами, в які намагаємося не заглядати, щоб випадково не виявити там бруд.

А що таке сміття в нашому житті? Іноді ми обростаємо мотлохом образ, страхів, застарілих переконань, потворних відносин. І темні кути у нас теж є. Це ті самі проблеми, на які ми закриваємо очі, вперто не бажаємо бачити, а тим більше, вирішувати.

Чи можемо ми кардинально змінити наше життя, змінивши обстановку в будинку? На це питання не можна відповісти однозначно. Але з абсолютною впевненістю можна сказати, що, якщо почати ставитися до будинку з любов’ю, оточувати себе приємними речами і чистотою, стане набагато простіше розбиратися з проблемами в житті. Можуть несподівано з’явитися нові горизонти, промальовані шляхи виходу зі складної ситуації, прийти відповіді на питання.

Китайці, коли хочуть змін у житті, пересувають в своїх оселях 27 предметів.

А що можемо зробити ми?

Варто почати позбуватися від непривабливих і непотрібних речей, а також предметів, з якими у нас пов’язані негативні спогади.

Особливо безжально розлучайтеся з речами, які несуть в собі важку енергетику і викликають неприємні емоції. Старі фото невдалих романів, заношений одяг, зламані меблі та техніка, торішні газети і журнали, кружку з відбитою ручкою, невдалу сукню. Список може бути дуже великий.

До речі, дещо можна подарувати тому, хто потребує щось з ваших речей.

А що робити, якщо вам важко позбутися предметів, які вам не потрібні? Тут варто задуматися, від яких застарілих відносин або ситуацій ви не можете позбутися в своєму житті. Що так вас в них тримає? Послухавши себе, ви знайдете відповіді на ці питання.

Прощаючись із непотребом, ми повідомляємо нашій свідомості, що готові до кращого, готові до чогось нового.

Любіть ваш будинок, ставитеся до нього як до живого організму. Тоді зміни не змусять себе довго чекати!