Всеукраїнська акція «I can help you» — тепер у Херсоні (ФОТО)

5 лет назад 0

Сьогодні на базі «Херсонського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася лекція для дітей щодо надання першої медичної допомоги. Захід організували ювенальні поліцейські в рамках проведення  всеукраїнської акції «I can help you» . Крім поліцейських та медиків, в ньому взяли участь вихованці «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей» та учні старших класів херсонської школи № 28.

 

Лікарі розповіли та показали дітям на прикладах правила надання допомоги у різних ситуаціях: при втраті свідомості, утопленні, опіках, ураженні електрострумом. Підлітки навчилися звільняти дихальні шляхи від сторонніх предметів, зупиняти критичні кровотечі та діяти при укусах отруйних змій і комах

 

Школярі тренувалися на манекенах реанімувати людей, накладати джгут при кровотечі та правильно надавати допомогу постраждалим внаслідок ДТП. По завершенні заняття учні отримали від поліцейських сертифікати про проходження практичних занять з надання домедичної допомоги.

 

— Цей захід відбувся в рамках спільного проекту Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України та міжнародного благодійного фонду «Допомога постраждалим внаслідок ДТП, — зазначив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. — Це була повчальна та корисна для дітей лекція, такі спільні заняття з медиками ми плануємо проводити і надалі, щоб якомога більше дітей отримали практичні навички надання домедичної допомоги.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області