У центрі Херсона перекриють рух через масштабний захід у суботу

3 года назад 0

У суботу, 15 травня в центрі Херсона буде частково обмежено рух транспорту. А саме з 18.00 до 22.30 перекриють проспект Ушакова (від вул. Преображенської до вул. Гагаріна ) та площу Свободи (від вул. 295 Херсонської стрілецької дивізії до проспекту Ушакова). Такі обмеження пов’язані з масштабним заходом, який відбудеться в самому серці Херсона. О 20.30 перед кінотеатром «Україна» на проспекті Ушакова розпочнеться музичний перформанс – вечір-реквієм  «Пам’ятаємо». Захід присвячено трагічним подіям 1944 року – депортації кримських татар. Поряд з кінотеатром змонтували величезну сцену, яку привезли з Києва. Сама ж  будівля стане тлом для світлової проекції. За словами організаторів, будуть і масштабні декорації, розроблені саме для цієї події. Створює музичний перформанс знаменитий режисер Влад Троїцький. За його словами, під час заходу глядачам має бути моторошно, вони відчують увесь біль народу, який пережив геноцид, влашнований владою СРСР. Вечір-реквієм покаже сторінки життя кримських татар на півострові до депортації і те, що сталося вночі 18 травня 1944 року.

Історії про долю свого народу озвучить відомий актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.  На сцені виступлять кримськотатарські народні колективи,  гурт ДахаБраха та Джамала. Зону для глядачів зі стільцями облаштують перед сценою. Решта зможуть розміститися на площі Свободи. Захід має відбутися із дотриманням всіх карантинних норм. Вхід вільний. 

Організатори – Благодійна організація «ККСЦ «Куреш», спільно з «ГогольFest», Агенцією США з міжнародного розвитку UCAID та за підтримки ГО «Нова генерація».

Марина САВЧЕНКО, Новий день