80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі – Міносвіти

9 месяцев назад 0

Міністерство освіти і науки очікує, що 80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків в ефірі , передає .

За його словами,  у першому півріччі 2022/2023 навчального року  лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% — дистанційно, 51% — змішано .

“Станом на  1 вересня у нас не буде 100% офлайн-навчання у всіх школах , тому що є школи на прифронтових територіях, зокрема в Харківській області, які знаходяться постійно під обстрілами і де тривоги відбуваються 4-5 разів на день. Тобто там організувати очне навчання неможливо. Але відсоток шкіл, які будуть забезпечувати змішане або очне навчання з 1 вересня буде значно більший, ніж був на кінець минулого навчального року. Ми прогнозуємо, що це  орієнтовно буде 80-85% шкіл ”, — зазначив Андрій Сташків.

Він також додав, що  500 шкіл матимуть нові укриття коштом державних субвенцій . Для облаштування укриттів, зазначив Сташків, уряд виділив 1,5 млрд грн для всіх областей, які можуть організувати освітній процес. І саме обласні військові адміністрації та разом з засновниками шкіл визначають формат навчання кожної окремої школи.

“Ми очікуємо, що 500 шкіл будуть мати нові укриття за виділені кошти. В окремих школах вже до 1 вересня будуть завершені роботи, але в деяких укриття будуть ще облаштовуватись і після початку навчального року. … Фактичну картину ми зможемо показати уже 1 вересня, коли школи відкриються, коли будуть прийняті відповідні рішення обласними військовими адміністраціями й коли будуть підписані акти готовності кожної окремої школи до початку нового навчального року” , — сказав заступник міністра освіти і науки.