У Херсоні квартиру сиріт ремонтують волонтери

3 года назад 0

Сироти, котрі залишилися без батьків, зберігають право на житло своєї родини.
Як пише Голос України, після навчання в інтернаті вони цілком можуть там оселитися, однак виникають складнощі: ці помешкання, котрі роками стояли пусткою, настільки занедбані, що вселятися туди неможливо. А коштів на їх ремонт у обділених долею дітей, як правило, немає. Розв'язати цю проблему принаймні для однієї сім'ї взялися у громаді Корабельного району Херсона.
Райрада підшукала доброчинний фонд "Нові можливості", чиї активісти погодилися допомогти з відновленням квартири для сиріт — вивезли непридатні для використання меблі, ремонтують кімнати, оплатили заміну вікон та системи опалення. Обіцяють, що до холодів юні господарі зможуть перебратися у квартиру, яка знову стане затишною й комфортабельною.
До речі, це вже не вперше, коли орган місцевого самоврядування, чий бюджет обмежений, знаходить сприяння волонтерів, навіть іноземців. Попередній родині опікунів, котрі виховують шістьох дітей, з продуктами, одягом, іграшками та канцтоварами за закликом райради допомагали навіть небайдужі активісти з фонду "Іспанія-Україна".