У Херсоні прокуратура оскаржила передачу в оренду землю вартістю понад 3,2 млн грн без проведення торгів — новости херсона

3 года назад 0

Херсонською окружною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення, яким визнано недійсним рішення Херсонської міської ради та скасовано державну реєстрацію права оренди земельної ділянки вартістю понад 3,2 млн грн.
Установлено, що міськрада в середмісті передала товариству з обмеженою відповідальністю в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,2300 га поза обов'язковою процедурою проведення земельних торгів, під приводом нібито знаходження на цій ділянці нерухомого майна.
Проте прокурором з’ясовано, що будь-яких підстав для передачі вказаної землі в оренду у такий спосіб не було. Більш того, на ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, що в 2019 році повернуті до комунальної власності міста за втручання прокуратури.
Ураховуючи виявлені порушення, а також те, що територіальна громада фактично була позбавлена права використовувати землю найбільш ефективно і отримувати найвищу плату за користування нею, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.
Відповідач намагався оскаржити позицію прокуратури, проте Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду скаргу товариства залишено без задоволення.
За інформацією Херсонської обласної прокуратури