У Херсоні відкрили виставку робіт матері, яка втратила сина на Сході України

3 года назад 0

У Херсонській обласній бібліотеці Гончара презентували виставку робіт Тетяни Єрмоленко, яку вона присвятила пам’яті сина Дениса Бєгіу, загиблого у війні на Сході. 

На виставці Тетяни Єрмоленко представлено 23 роботи, це вишивка бісером, також в оздоблені картин, використані кришталь та натуральне каміння, — розповідає завідувачка відділу мистецтв Тетяна Краснолуцька.

"Кожна ниточка пройшла крізь її серце. В цих роботах її душа, любов, висока духовність. І якщо дивитись на кожну роботу вона просто заворожує", — каже Тетяна Краснолуцька.
Над своїми роботами Тетяна працювала по кілька місяців, багато картин створені на духовні сюжети. Жінка говорить, — що вишивала янголів, бо хотіла, щоб вони берегли її Дениса в інших світах. До виставки всі ці роботи висіли у його кімнаті.

"До цього ніколи не займалася таким. Коли загинув Денис, почала – можливо, щоб відволіктися від страшних думок, зайняти себе чимось. Найперша картина була ось ця – Ісус і діти. Я, мабуть, у неї всю душу вклала, всі сльози. Я вишивала і мені від цього ставало трохи легше. Я живу зараз в Італії, і там вишивала, коли був вільний час, а сюди привозила та оформлювала кімнату Дениса. У кожну картину я намагалася вкласти зміст. Робота "Двері в рай". Мабуть, я його відпустила в рай. Ось ця – солдат, якого оберігає Ісус. Я б хотіла, щоб усіх солдатиків зберіг Бог" , — говорить мати Дениса Тетяна Єрмоленко.19-річний Денис Бєгіу родом з Олешок, служив у 28-й окремій механізованій бригаді та загинув влітку 2014 року під час мінометного обстрілу блокпоста у Донецькій області. 28 серпня на виставку прийшли його товариші по службі.
"Один раз я його бачив, бригада була велика і батальйон також був великий. Це ми з ним пересіклися один раз в Єлизаветівці. 14 рік, осінь. А вже після цього він загинув, я знав, що ми земляки. Ніхто ж не знає свою долю. Я поїхав на свої позиції, мені пощастило повернутися. А він не повернувся",  — каже ветеран 28-ї окремої механізованої бригади Василь Паламарчук.

28 серпня 2021 року маму Дениса нагородили статуеткою Вікторія та грамотою до 30-річчя Незалежності України. 
Керівник громадської асоціації "Звитяга", військовий капелан Андрій Калита говорить – завдяки таким матерям, як Тетяна, Україна здобуде перемогу.

"Це неймовірно, коли мама робить виставку у пам'ять про свого сина. Я не оглянув всю виставку, просто кілька ікон, картин побачив. Знаєте, там неймовірна глибина, неймовірний біль. І одночасно є неймовірна любов, яку мама вкладає в пам'ять про свого сина. Про ту жертву, яку він приніс, віддавши своє життя за те, щоб ми мали можливість отут збиратися"
, — каже військовий капелан, керівник громадської асоціації "Звитяга" Андрій Калита.

Суспільне Херсон