У школах Херсонщини навчальний рік розпочався з проблем

3 года назад 0

Напередодні 1-го вересня влада у районах Херсонщини хвацько відзвітувала про готовність до нового начального року. А потім на окозамилювачів "вилили холодний душ" експерти, — повідомляє Голос України.
Після обстеження 426 харчоблоків у школах регіону інспектори Головного управління Держпродспоживслужби Херсонщини виявили, що в 21 закладі ці об'єкти санітарно-гігієнічним вимогам не відповідають. Відповідно, гаряче харчування тут готувати не можна, і діти будуть або задовольнятися батьківськими бутербродами, або обіди їм доведеться звідкись привозити.
Але й це ще не все. Щойно розпочалися уроки, а найбільша у Херсоні гімназія № 56, яку відвідують майже півтори тисячі хлопців та дівчат, уже вимушена перейти на дистанційне навчання. Причому не через спалах коронавірусу. Тут по всьому периметру будівлі раптом тріснув цегляний парапет, що відділяє нещодавно відремонтований дах від несучої стіни. Він починає хилитися вбік, і через загрозу його падіння комусь на голову дітям ходити до класів зась.
Утім, "дистанційка", але з іншої причини, чекає й на багато інших навчальних закладів. Адже до переходу в жовту карантинну зону краю залишився один крок, і ті школи, де вакцинувалися від ковіду менш як 80 відсотків педагогів, мають змінити режим роботи. А таких, попри всі заклики відвідати пункти вакцинації, досі понад половина!