За незаконне зберігання зброї житель Нововоронцовського району засуджений на 5 років позбавлення волі

5 лет назад 0

Подія сталася минулого року в Нововоронцовському районі. У відділення поліції звернулися місцеві жителі. Вони розповіли, що бачили, як їх сусід несе зброю до свого будинку. Поліцейські відреагували на повідомлення та провели санкціонований обшук в будинку чоловіка. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У схованці домоволодіння господар зберігав обріз мисливської рушниці та патрони до нього. Речові докази було вилучено та передано на експертне дослідження. Висновок експертизи підтвердив, що це зброя, придатна для проведення пострілів.

Чоловік пояснив, що знайшов мисливську рушницю у лісосмузі неподалік від місця свого проживання та забрав її додому. Після чого виготовив з неї обріз. Патрони до зброї він купив у знайомого, а обріз тримав вдома для власного користування.

Чоловік виявився раніше судимим за крадіжки, зберігання зброї та нанесення тілесних ушкоджень. Були відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.263-1 КК України «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв». Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованому йому злочині та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років.