Чемпіонат Каховської ТГ з шахів 2021 року

3 года назад 0

 

З 27 лютого 2021 року в шаховому клубі каховського МПК «Меліоратор» проходять змагання ювілейного 60-го Чемпіонату м. Каховки (Каховської ТГ) з класичних шахів 2021 року. Ігрові дні – субота та неділя. Організатори турніру: Федерація шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради, при організаційній підтримці управління культури і туризму та адміністрації МПК «Меліоратор».

Гортаючи сторінки шахової історії нашого міста, нагадуємо, що першим переможцем в історії чемпіонатів Каховки з шахів став шахіст Дібров. Найбільших успіхів за більш ніж півстолітню історію головних шахових змагань міста досягли: Ю.Окладников – 9 чемпіонських титулів, кандидати у майстри спорту Д.Кірюшин та А. Ралко – по 7 перемог, П.Кобзар – 5. Серед спортсменів, які зараз продовжують активну шахову діяльність чотириразовими чемпіонами Каховки ставали майстер ФІДЕ М. Гриценко, кандидати у майстри спорту Є.Лозович та Д.Кузьоминський.

Чемпіонат 2021 року зібрав вельми непоганий склад учасників. В турнірі беруть участь 12 шахістів, серед яких чемпіонка 2013 року, Міжнародний майстер Юлія Зінкевич (Майко), Майстер спорту Аліна Григорчук (Майко), кандидати у майстри спорту Олексій Ктітор (дворазовий чемпіон), Дмитро Кузьоминський та Анатолій Назаров, а також першорозрядники, ветерани шахів та кращі вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради – Ростислав Надєєв, Святослав Зінкевич та Марія Тимченко. Першість розігрується за коловою системою з контролем часу 1 година та 5 хвилин до закінчення партії з додаванням 30 сек. на кожний хід.

Відбулось вже вісім турів з одинадцяти, але у багатьох учасників є ще відкладені партії. Жодному з учасників не вдалося уникнути втрати очок. До групи лідерів зараз входять: Олексій Ктітор – 5,5 очок з 7 можливих (1 відкладена партія), Олег Пільщіков – 5,5 очок 7 можливих (1 відкладена партія), Аліна Григорчук – 5 очок з 8 можливих, Дмитро Кузьоминський – 5 очок з 8 можливих. Отже головна боротьба попереду. Закінчується чемпіонат 4 квітня. 

Джерело: ФШМК