«Ліга сільських чемпіонів Херсонщини» визначилася із футзальною жіночою першістю

7 лет назад 0

У Бериславі пройшли фінальні змагання обласної Колосіади 2016/2017 років «Ліга сільських чемпіонів Херсонщини» з футзалу серед аматорських команд жінок. 

 

11 — 12 березня 2017 року в місті Берислав в спорткомплексі "Юність" районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва відбулися фінальні змагання обласної Колосіади 2016/2017   років   «Ліга сільських чемпіонів Херсонщини» з футзалу серед аматорських команд жінок, які проводила обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України як відкриту першість організації.

 

У змаганні узяли участь 5 провідних жіночих футбольних команд Херсонщини:
КОЛОС Каховський район,
ФК БЕРИСЛАВ ,Бериславський район,
СЛАВІЯ  Бериславський район,
СПАРТАК  Скадовський район,

ТАВРІЯ   м. Нова Каховка.

Найстаршій учасниці було 27, наймолодшій – ледь виповнилося 15.

Змагання відбулися за коловою системою у одне коло.

 

Років 15 назад відомий на Херсонщині футболіст і футбольний фахівець Євген Пилипович Поляков після перегляду якогось дівочого футбольного матчу справедливо підсумував: «Такий футбол без сліз дивитись не можливо». Та якби він подивився теперішні матчі «Ліги сільських чемпіонів Херсонщини», то напевне б був у захваті і отримав би естетичне задоволення. Були швидкості, були комбінації, були потужні удари по воротам і були сльози… все таки грали жінки.

Турнірна таблиця має такий вигляд:

М

Команди

І

В

Н

П

ЗМ

ПМ

РМ

О

1

СЛАВІЯ   Бериславський р айон

4

3

1

0

16

-4

12

10

2

ТАВРІЯ   м. Нова Каховка

4

2

1

1

6

-4

2

7

3

СПАРТАК   Скадовський р айо н

4

2

0

2

13

-8

5

6

4

КОЛОС  Каховський район                                       

4

2

0

2

10

-9

1

6

5

ФК БЕРИСЛАВ  Б ериславський р айо н

4

0

0

4

1

-21

-20

0

Чемпіонками «Ліги сільських чемпіонів Херсонщини» з футзалу серед аматорських команд жінок сезону 2016/2017 років стала команда «Славія» Бериславський район (тренер Євген Авраменко, керівник команди Юрій Сорочинський).

Чемпіонками стали Оксана таранець, Владислава Кречко, Валерія Сєнічева, Євгеннія Козак, Вікторія Флакей, Анжела Щукіна, Надія Голуб.

Срібний призер – «Таврія» м. Нова Каховка (тренер Андрій Ківнюк, керівник команди Валерій Дружинін), бронзовий – «Спартак» Скадовський район (тренер Віталій Дзюбенко, керівник команди Олег Костішин).

 

І про погане.

Організатори навіть не запросили на змагання нещодавно організовану команду «Схід» Цюрупинський район, яка нібито заявилася для участі у чемпіонату України з футболу серед команд жінок Першої ліги. Причина – недостойна поведінка тренерів цієї команди Сергія Юдіна та Сергія Зібницького по відношенню до своїх колег. Вони не здали у обласну федерацію футболу, а фактично викрали і привласнили собі, кубок, яку завоювала збірна команда «Колос» Херсонська область на чемпіонаті України з футболу серед команд дівчат WU-14 Вищої ліги 2016 року, хоча грали у тій команді всього 4 їх вихованки з 18 учасниць команди, точніше грали всього 2, а 2 навіть не виходили на заміни.

Тиждень тому назад під час проведення чемпіонату області з футзалу серед команд дівчат 2004/2005 років народження в м. Берислав проти команди «Схід» на знак протесту не вийшла на майданчик жодна з чотирьох інших команд-учасниць, хоча знали, що команда «Схід» найслабша з усіх учасниць і вони всі порвали б її з непристойними рахунками. Але у дівчат вже є характер та активна громадянська позиція. На відміну від вищезазначених тренерів команди «Схід», які не погребували отримати кубок та золоті медалі за липове чемпіонство, не зігравши жодного матчу у чемпіонаті.

Прес-служба обласної організації

ВФСТ «Колос» АПК України