На Херсонщині відбувається Чемпіонат України з кіокушин БуДо карате

3 года назад 0

Цього року Чемпіонат України з кіокушин БуДо карате зібрав у Херсоні 425 спортсменів з 13 областей України: Київської, Херсонської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Сумської,Черкаської, Закарпатської, Запорізької, Тернопільської, Львівської та Вінницької. Зважаючи на епідемічну ситуацію, захід відбувається з дотриманням норм та правил карантину і за рекомендацією регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, без вболівальників.

Президент ГО «Всеукраїнське об’єднання «Кіокушин БуДо карате» Сергій Всеволодов вітаючи спортсменів, зазначив: «Я радий, що навіть в умовах карантину ми знайшли можливість проводити на Херсонщині такий масштабний спортивний захід. І велика заслуга у цьому вихованців Херсонської школи».     

ГО «Всеукраїнське об’єднання «Кіокушин БуДо карате» є однією із найчисельніших організацій кіокушин карате в Україні. Спортивні збори організації з кожним роком набувають все більших масштабів. Приміром, у літньому зборі 2018 року, який проходив  також на Херсонщині, у м. Скадовськ, були присутні понад 700 спортсменів із семи країн світу: Україна, Франція, Туреччина, Молдова, Румунія, Бельгія та Білорусія. Зокрема, Херсонська школа «Кіокушин БуДо карате» має вже значні здобутки, адже  успішно представляла Україну на міжнародному рівні.

На урочисте відкриття Чемпіонату завітав і голова облдержадміністрації Сергій Козир, який звернувся до учасників з вітальним словом: «Цей Чемпіонат, справді, знаменна подія у спортивному житті нашої області. Саме від молоді залежить  майбутнє українського спорту. І я гордий тим, що завдяки самовідданості та наполегливості наших спортсменів український гімн все частіше звучить на міжнародній арені. Переконаний, цей Чемпіонат стане для учасників турніру ще одним кроком до великого спортивного майбутнього!».