Туристичні змагання на честь Героя

3 года назад 0

6 лютого 2021 року на базі Каховського ЗЗСО № 4 відбулись традиційні V відкриті змаганні з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед школярів на Кубок пам’яті Ігоря Максименка. Організатори змагань – адміністрація Каховського ЗЗСО № 4 спільно з активістами туристичного руху м. Каховки – вихованцями Ігоря Павловича Максименка, при підтримці Каховського міського голови Віталія Немерця, відділу у справах молоді та спорту, управління освіти Каховської міської ради та КЗ ХОР «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді».

Ігор Павлович, який довгі роки буй ідейним натхненником туристичного руху нашого міста та багаторічним керівником туристичного гуртка Каховського ЦДТ, за традицією в день свого народження, 2 лютого, щорічно проводив туристичні змагання серед школярів. Нажаль, життя цієї прекрасної людини, педагога, тренера, чоловіка, батька, патріота, воїна, командира розвідувальної роти 46-го окремого батальйону спецпризначення трагічно обірвалося 21 листопада 2015 року в зоні проведення АТО. Та пам’ять про нього живе. Підтримуючи традицію, вже п’ятий рік поспіль в Каховському ЗЗСО № 4 проводяться туристичні змагання на кубок нашого земляка – героя.

Під час урочистого відкриття змагань учасників привітали: міський голова – Віталій Немерець, заступник міського голови – Галина Гондарева, директор ЗЗСО № 4 Наталія Куракова. Серед почесних гостей змагань були начальник відділу у справах молоді та спорту Лідія Левчик, директор міського центру соціальних служб, турист з багаторічним стажем Віктор Зубков, головний спеціаліст управління освіти Оксана Круковська.

Надихнув спортсменів на перемогу головний суддя змагань, майстер спорту України, абсолютний Чемпіон України 2018 року та Чемпіон України 2017-2018 років, перший віце-президент Федерації спортивного туризму м. Києва – Максим Бєлим, який разом з Ігорем Максименко у 2008 році заснували команду «Пік Анаконди» та успішно виступали на Всеукраїнських змаганнях.

Теплим словом згадали присутні Ігоря Павловича, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. 

Дуже цікавою була фото-екскурсія по сторінкам життя Ігоря Максименка «За покликом серця», яку підготував вчитель історії ЗЗСО № 4 Денис Костиря. А вихованці туристичного гуртка разом із представниками міської влади поклали квіти до меморіальної дошки на будівлі ЦДТ та вшанували пам’ять нашого героя.

Цього року в змаганнях взяли участь команди:

– Олешківського центру дитячої та юнацької творчості (керівники Федорінов Дмитро та Кобець Сергій);

– Чорноморівської гімназії Каховської міської ради (керівник Діденко Роман);

– Чорнянського ліцею Таврійської міської ради (керівник Кудлай Віктор);

– Каховського ЗЗСО № 3 (керівник Сарговицький Руслан);

– Каховського ЗЗСО № 4 (керівник Макарук Анастасія).

Змагання проводилися у двох вікових категоріях та з дотриманням усіх карантинних норм. Поки частина школярів показувала свою туристичну майстерність, інша частина спортсменів мала змогу позмагатися з настільного тенісу, шахів та шашок.

Високий організаційний рівень змагань забезпечувала суддівська колегія у складі: Олексій Макарук, Дмитро Мізеров та Дмитро Корнієнко – туристи та вихованці Ігоря Павловича.

За підсумками змагань у загальнокомандному заліку серед молодшої вікової категорії (6-7 класи) місця розподілились наступним чином:

І місце – ОЦДЮТ (Олешки)

ІІ місце – ЗЗСО № 4 (Каховка)

В особистому заліку тут кращими були:

І – Кушин Микита (ЗЗСО № 4) та Тичина Марія (ОЦДЮТ);

ІІ – Денисюк Гектор (ЗЗСО № 4) та Перепелкіна Софія (ОЦДЮТ);

ІІІ – Мажаров Дмитро (ОЦДЮТ) та Козлова Анастасія (ЗЗСО № 4).

Серед команд старшої вікової категорії (8-11 класи):

І місце – Чорноморівська гімназія Каховської міської ради;

ІІ місце – ЗЗСО № 4 (Каховка);

ІІІ місце – ОЦДЮТ (Олешки).

В особистому заліку кращими серед старших школярів стали:

І – Чикор Станіслав (Чорноморівка) та Єрмакова Дар’я (ЗЗСО № 4);

ІІ – Чернишов Володимир (Чорноморівка) та Антоненко Анастасія (ОЦДЮТ);

ІІІ – Мазуренко Микита (ОЦДЮТ) та Семенюк Ксенія (Чорноморівка).

Команди-призери та кращі туристи були нагороджені грамотами, кубками та медалями, а всі учасники змогли скуштувати смачний куліш від дружного колективу Каховського ЗЗСО № 4.