УХЛ. Плей-офф. Півфінал. Матч 2

4 года назад 0

«Донбас» (Донецьк)   – «Дніпро» (Херсон) 2:1 ОТ  (0:0, 1:1, 0:0, 1:0).  Серія – 1:1
Шайби:  1:0 – Лялька (Буценко) – 30:08, 1:1 – Гасніков (Макаров, Вішняков – більш.) – 36:16, 2:1 – Казаковцев (Туркін) – 61:08
«Донбас»:  Тріфонов; Ігнатенко – Пангелов-Юлдашев, Лялька-Буценко-Коренчук, Кутугін-Грігорьєв, Мільохін-Туркін-Казаковцев, Кобєлєв-Журавльов, Кожевніков-Бірюков-Захаров, Шишлянніков-Карамнов-Костіков, Трандафілов, Садовіков

«Дніпро»: Хомутов; Макаров-Білоусов, Вішняков-Гасніков-Целогородцев, Дорофєєв-Декало, Каракулько-Чернишенко-Зайцев, Афанасьєв-Матусевич, Янішевський-Ромащенко-Жвачкін, Ратушний-Кругляков, Тимченко-Брага-Абаджян.

Змін в стартовому складі тренерський штаб херсонців не зробив, а ось господарі освіжили ланки ротацією. Донеччани почали в типовому ключі: не забити, так зломити. З перших секунд матчу почалися сутички, що в результаті вилилося в штрафи. Разом: за 5 хвилин – 5 вилучень. Що характерно, більшість ніхто не реалізував. На 12 хвилині матчу стався дуже неприємний випадок, коли гравець «Донбасу»  Єгор Кутугін  брудно виконав силовий прийом проти капітана «щук»  Андрія Жвачкіна , і той в падінні лезом ковзана зачепив лінійного суддю. 16 швів, але все обійшлося.

Що стосується небезпечних моментів, то перші десять хвилин гри були повністю за «Донбасом». Гравці донецького клубу частіше кидали по воротах кіпера херсонців  Олександра Хомутова , змушуюючи його раз за разом проявляти всю свою воротарську майстерність.

Ближче до кінцівці 1-го періоду «Дніпро» вирівняв гру і відповів кількома гострими атаками, але і воротар «Донбасу» відбив всі кидки.

Всі шайби в основний час «Донбас» і «Дніпро» закидали в 2-му періоді. Рахунок відкрили господарі.  Микита Буценко  викотився з-за воріт і кинув. Голкіпер херсонців шайбу відбив, але вона злетіла вгору, а  Віталій Лялька  зреагував швидше всіх.

«Дніпро» відігрався завдяки реалізації більшості у виконанні  Євгена Гаснікова . Розигриш шайби в зоні суперника,  Альберт Вішняков  знаходить пасом партнера у правому колі вкидання – і постріл з коліна – 1:1.

Нервовий двобій докотився до овертайму, де на користь «Донбаса» все вирішив  Микола Казаковцев , який обігнав на віражі  Іллю Декала  і з кистей кинув шайбу в верхній кут. Рахунок у серії зрівнявся, тепер протистояння продовжиться на льоду «Фаворит-арени».

Джерело: Хоккейный клуб «Днепр» Херсон