Чиновники агітують за Порошенка?

5 лет назад 0

Сторінки керівників Херсонської обласної державної адміністрації, яку очолює представник політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Гордєєв Андрій Анатолійович, синхронно прикрашені слоганом “ДУМАЙ” на пурпуровому тлі. Аналогічні борди розміщуються по місту та області. Таким чином чиновники обходять заборону агітувати та нівелюють так званий “день тиші”, яким є субота, переддень голосування на чергових виборах Президента України. Принаймі, на сторінках заступників голови Херсонської ОДА Дмитра Бутрія та нещодавно призначеного Сергія Тригуба так вже є.

 

Рамку для фото профіля пропонує встановити офіційна сторінка “Петро Порошенко”.


Відповідно до діючого Закону України “Про вибори Президента України”:

Стаття 56. Скасування рішення про реєстрацію кандидата на пост Президента України

3. Центральна виборча комісія оголошує попередження кандидату на пост Президента України та партії, яка його висунула, у разі:

4) якщо кандидат на пост Президента України, який займає посаду, у тому числі за сумісництвом, в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим чи в органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, у військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, залучав або використовував для проведення передвиборної агітації підлеглих йому осіб , службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи;

6. У випадках порушень, зазначених у частині третій цієї статті, за які законом встановлено кримінальну або адміністративну відповідальність, Центральна виборча комісія звертається до відповідних правоохоронних органів для перевірки і реагування відповідно до законів України.

Відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення здійснення передвиборної агітації особою, участь якої у передвиборній агітації заборонена законом, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, крім випадків, передбачених статтями 212-9, 212-13 та 212-14 цього Кодексу, а так само агітація в день проведення референдуму – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.