Олександр Адамчик запропонував алгоритм отримання коштів на ремонт доріг в області

Олександр Адамчик запропонував алгоритм отримання коштів на ремонт доріг в області

7 лет назад 0

Щодо ремонту доріг місцевого значення, заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик надав керівництву Нововоронцовської райдержадміністрації наступний алгоритм.

Він розповів, що задля того, щоб отримати кошти та розпочати  ремонт доріг в цьому році, потрібно ще у 2016 році забезпечити підготовку проектно-кошторисної документації, пройти експертизу та обрахувати необхідне фінансування з державного бюджету. Після чого, вже у 2017 році оголосити тендер та розпочати ремонті роботи: «Загалом цей процес займає приблизно рік. Але першочергово, для того щоб його розпочати треба виділити кошти місцевих бюджетів на розробку проектно-кошторисної документації».

Він також зазначив, що в цьому році з обласного бюджету на ремонт зазначеної автомобільної дороги було виділено співфінансування у сумі 11,3 млн грн, тоді як з Нововоронцовського районного бюджету — жодних коштів не виділено. Тоді як  сусідні райони ремонтують дороги коштами місцевих бюджетів.

Олександр Адамчик закликав керівництво району ініціювати та приймати рішення для розвитку свого району, не лише як його керівники, а й як місцеві жителі, які повсякденно стикаються із зазначеними проблемами: «Окрім вас цю роботу ніхто не зробить. Беріть справу в свої руки».